top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraCILA

World roller games 2019 Barcelona

V první polovině července se ve Španělsku v Barceloně konaly již 2. Světové kolečkové hry WORLD ROLLER GAMES. Mezi 11 kolečkových sportů patřil i inline alpin slalom, který zde měl 4 závodní dny v 5 ti disciplínách. Soutěžilo se ve slalomu, kombinačním slalomu, obřím slalomu, paralelním slalomu a v týmové soutěži. Z České republiky se závodního klání zúčastnilo celkem 10 reprezentantů (5 žen a 5 mužů).


Všech 10 závodníků připravenou do boje

V pondělí 8.7 se konal trénink, který probíhal bohužel za deště. Už v tuto chvíli se ukázalo, že závodní trať není vůbec ideální a bude velice těžká. Byla sice široká se sklonem 8-12%, ale 2/3 délky tvořila zatáčka s různým příčným sklonem. Což v konečném zúčtování vedlo k tomu, že téměř 60-70 % závodníků ve všech disciplínách neabsolvovalo své jízdy bez pádů. A i naší výpravě se pády nevyhnuly a bohužel 1 závodník skončil se zlomenou rukou.


Tomáš Mračna po nešťastném pádu v nemocnici se zlomenou rukou

Ale i tak jsme bojovali a urvali několik cenných umístění. Nejlépe si již tradičně vedla Gabriela Kudělásková (Bruslárna.cz), která se mezi nejlepších 10 probojovala hned 3 x (7. místem ve slalomu, 9. místem v kombinaci a v paralelním slalomu), v obřím slalomu skončila 13. Do prestižní desítky se dvakrát umístila i Barbora Procházková (LK Jirkov) a to 10. místem v obřím a paralelním slalomu, v kombinaci pak byla 11. a ve slalomu 12. Z mužů si nejlépe vedl Tomáš Mračna, který v kombinaci a v obřím slalomu skončil na 12. místě. Bohužel se slalomu upadl tak nešťastně, že si zlomil ruku a z dalších bojů byl vyřazen.


Nejvíce očekávání dobrého výsledku jsme měli v týmové soutěži, kdy jsme z 9 týmů po 1. kole  byly na 2. místě hned před Španělama. Avšak v 2. kole potkal Vojtu Stehlíka (Ski club Krušnoborci) pád a náš tým skončil na bramborové 4. příčce těsně za Slovákama.


Česká čtyřka z týmové soutěže (Vojtěch Stehlík, Barbora Procházková, Gabriela Kudělásková, Jan Möller)

Poslední den se konal paralelní slalom, kdy se všech 9 nasazených reprezentantů kvalifikovalo mezi 32 postupujících. Do osmifinále se probojovali Gabriela Kudělásková (9.), Barbora Procházková (10.) a Jan Möller (KL Turnov), který skončil na 14. místě.


Jan Möller v paralelním slalomu

A pak jsme se již zúčastnili fandění našim reprezentantům v inline hokeji a speed disciplínách a závěrečného ceremoniálu.


Celkově můžeme hodnotit tyto hry za úspěšné, když jsme očekávali víc.

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Inline Alpine camp 2024 a 1. závod CZECH CUPu

Termín: pátek 10.5. - neděle 12.5.2024 Místo konání: Spořice a přilehlé okolí Pro koho: Všichni zájemci o inline alpine Pořadatel: Lyžařský klub Jirkov Program: pátek 10.5. 15:00 - 17:00 Spořice

Inline Alpine camp 2023

Po roce opět aktivujeme síly!!! Rádi bychom Vás pozvali na pravidelný Inline alpine camp. Těšíme se na stálé i nové účastníky. Neváhejte se k nám přidat. Více informací níže. Tým LK Jirkov Termín: s

bottom of page