top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraCILA

Vysoká Pec 2022 - World cup a CILA cup

Aktualizováno: 28. 6. 2022

O uplynulém víkendu 25.-26.6.2022 se konaly mezinárodní závody Československého poháru CILA CUP 2022 v obřím slalomu a ve slalomu. Ale hlavně se v neděli konal 2. závod Světového poháru. Závody se uskutečnily ve Vysoké Peci pod taktovkou Lyžařského klubu Jirkov. Ten předvedl již tradičně perfektní organizaci závodu. Za což všem pořadatelům patří veliký dík a obdiv.



Do Vysoké Pece se sjelo celkem 126 závodníků z 8 zemí od těch nejmenších - ročník narození 2015 až po kategorii masters. Na vyhlášené trati, kterou je součástí také těžká zatáčka, závodníci museli předvést to nejlepší. V sobotu při obřím slalomu sice hrozil déšť, a i když organizátoři byli připravení trať sušit či polévat, aby měli všichni závodníci co nejregulérnější podmínky, nakonec obě závodní kola se odjela za sucha a bez vážných zranění, a rozhodně se bylo na co dívat.


A čeští závodníci se rozhodně v nabité konkurenci v jednotlivých kategorií neztratili a vybojovali řadu pódiových umístění:

v kategorii přípravka Soukupová Eliška (LK Jirkov) obsadila 1. místo a Vaňková Julie (Skiklub Písek) 3. místo, u chlapů pak 2. a 3. místo získali sourozenci Novotných ze Skiklubu Písek, kdy na 2. místě stanul Adam a 3. byl Lukáš, v kategorii předžáci dominoval Jakub Matoušek (LK Jirkov), který s přehledem vyhrál svojí kategorii a neztratil by se ani mezi staršími a Michaela Nosková (Ski team MoNo), která skončila 2. Další medaili pro Českou republiku získal úřadující Mistr Evropy v této disciplíně v kategorii masters Tomáš Procházka (LK Jirkov), který skončil tentokrát na 2. místě.


V neděli se počasí umoudřilo, a naopak za velmi horkého letního dne se závodilo ve slalomu.

V těch mladších kategoriích v CILA Cupu a vrcholem byl 2. závod Světového poháru.

Náročná trať 1. kola potrápila nejednoho závodníka, a tak bylo vidět i řadu pádů. Druhé kolo stavěli Italové, a i tentokrát to bylo velice těžké a závodníci museli jet na 100%. Bohužel se tentokrát nevyhnulo zranění Českém týmu a Vlastimil Žák skončil v nemocnici se zlomenou nohou a my mu přejeme brzké uzdravení.


Ale už k výsledkům. V rámci Světového poháru naši závodníci vybojovali 2 umístění v 

„TOP 10“.


Jan Möller (KL Turnov - 5.místo)

Nejlépe si vedl v kategorii muži Jan Möller (KL Turnov), který skončil na 5. místě a následován Barborou Eichlerovou (LK Jirkov), která vybojovala 7. Velice pěkné umístění také získala Nikola Vítková (LK Jirkov), která brala 11. příčku, následována Elenou Drápalovou na 13. místě, Katrin Kuděláskovou (Bruslárna.cz) na 21. místě a Martinou Žákovou (LK Jirkov) na místě 28.


Jakub Matoušek (LK Jirkov - 19.místo)

Je třeba vyzvednout i výkony těch mladších závodníků, kteří se začali zúčastňovat závodů SP až v letošním roce a hned při svém 2. startu dosáhli na bodovanou 30. Své první body vybojovali Michaela Nosková, která skončila 23. a Matoušek Jakub (LK Jirkov) na 19. místě.

Dále se do druhého kola probojovali ještě Vrabcová Nela (33.) a Žáková Šárka (38.)


V kategorii mužů v bodované 30 skončili Tomáš Procházka 15., Tomáš Matoušek 17. (oba LK Jirkov), Jindřich Krýdl 21. a Řehoř Radek 29. (oba Ski club Krušnoborci).


Všem blahopřejeme.


Další závody se budou konat 2.-3.7. v Německém Dermarnu. Program a výsledky celého seriálu CILA Cup 2022 a Mistrovství ČR naleznete v záložce závody.


185 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Inline Alpine camp 2024 a 1. závod CZECH CUPu

Termín: pátek 10.5. - neděle 12.5.2024 Místo konání: Spořice a přilehlé okolí Pro koho: Všichni zájemci o inline alpine Pořadatel: Lyžařský klub Jirkov Program: pátek 10.5. 15:00 - 17:00 Spořice

Inline Alpine camp 2023

Po roce opět aktivujeme síly!!! Rádi bychom Vás pozvali na pravidelný Inline alpine camp. Těšíme se na stálé i nové účastníky. Neváhejte se k nám přidat. Více informací níže. Tým LK Jirkov Termín: s

bottom of page