top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraCILA

Mistrovství Evropy 2019 Villablino / SPA

Ve dnech 15.- 18.8.2019 se konalo Mistrovství Evropy ve španělském Villablinu, které připravilo pro závodníky nejen náročný program, ale i skvělou atmosféru. Konkurence byla veliká - zúčastnilo se celkem rekordních 220 závodníků.  


Hned první den se dopoledne konala týmová soutěž, kde za nás tentokrát nastoupili Barbora Procházková, Gabriela Kudělásková, Tomáš Procházka a Jan Möller. Všichni zvládli trať dokonale a vybojovali bronzovou medaili. Stříbro brali Španělé a vítězem se stali tradičně Němci.



Odpoledne se konal nejdříve závod Xamascada races, kde české barvy hájil Tomáš Matoušek (LK Jirkov), který skončil na krásném 6. místě. Poté všichni reprezentanti nastoupili do 3. závodu Světového poháru. Zde si nejlépe vedli Gabriela Kudělásková (Bruslárna.cz) a Jan Möller (KL Turnov), kteří se probojovali na pódium mezi elitní desítku – oba brali 8. místo. Do bodované třicítky se dále umístili B. Procházková (11.), N. Pospíšilová (25.) – obě LK Jirkov. Těsně za ní skončili V. Stehlík (Ski club Krušnoborci) – (31.), T. Procházka (32.).




V pátek pokračovalo Mistrovství Evropy paralelním slalomem. Po dopolední kvalifikaci se do odpoledních rozjížděk ze 13 českých závodníků kvalifikovalo 11.


V žácích naše barvy hájili L. Pospíšil (LK Jirkov) a T. Matoušek, který se hned v první rozjížďce utkal s Radkem Řehořem (Ski club Krušnoborci). Do osmifinále postoupila kromě Radka i Martina Žáková (LK Jirkov), která skončila 15.


V kategorii masters se Tomáš Procházka nejdříve změřil síly s týmovým kolegou J. Soukupem (12.), ve čtvrtfinále však nestačil na B. Topolského (POL) a skončil 5.  



V ženách  jsme měli hned 4 zástupkyně – G. Kudělásková skončila 11., P. Procházková 17. a N. Pospíšilová 19. Nejdéle a nejlépe bojovala B. Procházková, která v osmifinále porazila favoritku Monu Sing (GER). Po urputném boji v pozdních večerních hodinách nestačila v malém finále na I. Colombo (ITA) a těsně skončila na pěkném 4. místě.  V mužích si nejlépe vedl J. Möller, který skončil 14.a R. Rösller 22.



V sobotu se jelo Mistrovství Evropy ve slalomu – zde si nejlépe vedl T. Procházka, který vybojoval titul vicemistra v kategorii masters. J. Soukup skončil 7. V žácích v nabité kategorii 42 účastnic M. Žáková skončila na pěkném 11. místě. V chlapcích pak L. Pospíšil obsadil 14. místo, R. Řehoř 25. a T. Matoušek 26. V ženách si nejlépe vedla G. Kudělásková, která skončila 7., B. Procházková pak 12., P. Procházková 17. a N. Pospíšilová 20. V mužích si 12. místo odváží J. Möller, 21. místo V. Stehlík a 24. R. Rösller.



Gratulujeme celému Českému týmu! A držíme palce do finálových bojů Světového poháru, které se budou konat v německém Tuttlingenu 7. -8.9.2019

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Inline Alpine camp 2024 a 1. závod CZECH CUPu

Termín: pátek 10.5. - neděle 12.5.2024 Místo konání: Spořice a přilehlé okolí Pro koho: Všichni zájemci o inline alpine Pořadatel: Lyžařský klub Jirkov Program: pátek 10.5. 15:00 - 17:00 Spořice

Inline Alpine camp 2023

Po roce opět aktivujeme síly!!! Rádi bychom Vás pozvali na pravidelný Inline alpine camp. Těšíme se na stálé i nové účastníky. Neváhejte se k nám přidat. Více informací níže. Tým LK Jirkov Termín: s

bottom of page