top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraCILA

Mistrovství Evropy 2018 Villablino, Španělsko

V pondělí jsme se vrátili z ME ze španělského Villablina, odkud jsme si dovezli nejen skvělé zážitky a dojmy, ale také skvělé výsledky.


Český tým na zahajovacím ceremoniálu.

Hned první páteční den začal týmovou soutěží, kde si tým ve složení Gabriela Kudělásková, Barbora Procházková, Alexandr Adam a Jan Möller dojeli pro 2. místo a vybojovali tak stříbrnou medaili pro Českou republiku.


Český tým ve složení Gabriela Kudělásková, Barbora Procházková, Jan Möller, Alexandr Adam

Páteční den pokračoval ve večerních hodinách světovým pohárem, kde jsme urvali další pěkné výsledky - Gabriela Kudělásková probořila bariéru 4.míst a skončila na pěkném 6. místě, Barbora Procházková skončila na 14. místě, Janu Möllerovi utekla TOP 10 o pouhých 19 setin a skončil tak na 11. místě, Alexandr Adam si dojel pro 22. místo.


Tomáš Procházka (vlevo) v souboji s Boguslavem Topolski POL (vpravo) v paralelním slalomu. Takto vypadá rozdíl 0,01 sekund.

Sobotní závod pokračoval paralelním slalomem, kde nám po prvním vyřazovacím kole zbyly 3 želíska v ohni - Barbora Procházková nám vydržela bojovat až do semifnále, kde z toho bylo skvělé 4. místo. Ovšem další 4. místo zůstalo v rodině a vybojoval si ho Tomáš Procházka. Do dalších kol se probojoval i Jan Möller, který se dostal do čtvrfinále, kde o malý kousek prohrál s lotyšským závodníkem.


Tomáš Procházka s Barborou Procházkovou po dojetí závodu. Dvě brambory.

Neděle se nesla ve znamení dalšího slalomu, který byl zároveň mistrovstvím Evropy - mezi ženami si Gabriela Kudělásková dojela pro další 6. místo, Barbora Procházková skončila o kousek za nejlepší 10 a brala tak 12.místo, mezi muži exceloval Tomáš Procházka, který skončil v Masters kategorii na krásném 2. místě.


Tomáš Procházka, 2. místo na Mistrovství Evropy v kategorii Masters

Musíme však ještě zmínit, že v nejmenší kategorii jsme měli 2 benjaminky Elišku a Šárku,které bojovaly, co to šlo, avšak nám musí ještě trochu povyrůst

Gratulujeme celému českému týmu!

79 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Inline Alpine camp 2024 a 1. závod CZECH CUPu

Termín: pátek 10.5. - neděle 12.5.2024 Místo konání: Spořice a přilehlé okolí Pro koho: Všichni zájemci o inline alpine Pořadatel: Lyžařský klub Jirkov Program: pátek 10.5. 15:00 - 17:00 Spořice

Inline Alpine camp 2023

Po roce opět aktivujeme síly!!! Rádi bychom Vás pozvali na pravidelný Inline alpine camp. Těšíme se na stálé i nové účastníky. Neváhejte se k nám přidat. Více informací níže. Tým LK Jirkov Termín: s

bottom of page