top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraCILA

FINÁLE SVĚTOVÉHO POHÁRU 2021 A CILA CUP VE VYSOKÉ PECI

O uplynulém víkendu, 4-5.9.2021, se za krásného počasí odjelo 3.kolo Českého Poháru, zároveň také Finále Světového Poháru 2021 ve Vysoké Peci, pořádané oddílem LK Jirkov, jehož členové připravili perfektní závody. Zúčastnilo se téměř 125 závodníků z celého světa. Na start se postavili závodníci z Česka, Slovenska, Polska, Německa, Švýcarska, Itálie, Španělska a Lotyšska.



V sobotu jsme zahájili závody CILA Cup a World ranking závodem v Obřím slalomu. Na vyhlášené trati, kterou je součástí také těžká zatáčka, závodníci museli předvést to nejlepší. Obě dvě kola proběhla bez vážných zranění, a rozhodně se bylo na co dívat.



Nedělní den se nesl v duchu dobré nálady, ale také lehké nervozity ze strany závodníků. Vždyť to byl finálový závod Světového poháru. Všem šlo nejen o umístění v samotném závodě, ale zároveň se také bojovalo o poslední body do celkového hodnocení Světového Poháru. V obou dvou kolech slalomu podávali závodníci ty nejlepší výkony.



O kvalitách Českého teamu, který patří dlouhodobě do špičky mezi závodníky, svědčí výsledky. V posledním kolem SP se v elitní desítce závodnic umístila na krásném sedmém místě Gabriela Möllerová a v mužské katagorii obsadil pěkné 6.místo Jan Möller. Do bodované třicítky se dále vešli Martina Žáková (20.), Elena Drápalová (25), Katrin Kudělásková (26), Tomáš Procházka (18), Tomáš Mračna (22), Vojtěch Bambušek (24), Vít Kejhar (25), Jindřich Krýdl (26), Radek Řehoř (27) a Jaromír Soukup (29).





V celkovém hodnocení Světového Poháru o nás bylo také slyšet. V ženské kategorii jsme měli v Top10 dvě závodnice. Na výborném, ale trochu hořkém 4.místě skončila Gabriela Möllerová, a na místě 9. Barbora Procházková. Mezi muži se do top desítky také vměstnali dva čeští závodnící. Na 8.místě Jan Möller, a na 10.místě Tomáš Procházka.



A neztratili se ani ti mladší – junioři: Martina Žáková skončila celkově 15., Elena Drápalová 18. a Lenka Modrová 20., Katrin Kudělásková 27. a Tomáš Matoušek 23.



Nyní nás čekají ještě minimálně dva závodní víkendy. O příštím víkendu se přesuneme do Vyššího Brodu, kde se bude konat Mezinárodní Mistrovství republiky ve třech disciplínách – a to ve slalomu, obřím slalomu a kombinaci.


Poté se přesune hlavně naše juniorská část do Španělského Gijonu, kde si to

naši závodníci a závodnice rozdají s bruslařskou elitou na Mistrovství Evropy.


FOTOGALERIE - CILA CUP 4.5.2021

FOTOGALERIE - WORLD CUP 5.5.2021

266 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Inline Alpine camp 2024 a 1. závod CZECH CUPu

Termín: pátek 10.5. - neděle 12.5.2024 Místo konání: Spořice a přilehlé okolí Pro koho: Všichni zájemci o inline alpine Pořadatel: Lyžařský klub Jirkov Program: pátek 10.5. 15:00 - 17:00 Spořice

Inline Alpine camp 2023

Po roce opět aktivujeme síly!!! Rádi bychom Vás pozvali na pravidelný Inline alpine camp. Těšíme se na stálé i nové účastníky. Neváhejte se k nám přidat. Více informací níže. Tým LK Jirkov Termín: s

bottom of page